Opi kehittämään koulutusviennin tuotteita asiakaslähtöisesti

PINONetwork_KAHVI_2048x1072 (1).jpg

Palvelumuotoilun koulutuksissamme perehdyt palvelumuotoiluun ja opit käyttämään palvelumuotoilun työkaluja. Liiketoiminnan koulutuksissa kehität ja tuotteistat kansainvälisille markkinoille suunnattuja koulutusalan tuotteita.

Näihin koulutuksiin voivat osallistua Pohjois-Pohjanmaan oppilaitosten työntekijät, mikro- ja pienyritysten henkilöstö sekä muut koulutusviennistä kiinnostuneet.

Kouluttajana on Virve Inget, joka on kokenut palvelumuotoilun ja käyttäjäkeskeisen suunnittelun asiantuntija. Virve on monialayrittäjä tarjoten palvelumuotoilun ja teollisen muotoilun palveluja yrityksille ja kuluttajille. Opetus- ja ohjauskokemusta hänelle on kertynyt  Lapin yliopiston ja OAMK:n palvelumuotoilun ja käyttäjäkeskeisen suunnittelun menetelmä- ja työkalukurssien vetämisestä. Hän ohjaa myös työpajoja ja kursseja yrityksille. 

Palvelumuotoilun perusteet

Aika: Perjantai 27.9. 2019 klo 27.9. klo 8:30-12
Paikka: OSAO, Kaukovainion yksikkö, Tekniikan yksikön auditorio

Koulutuksessa käymme läpi palvelumuotoilun perusteita. Koulutusviennin esimerkin avulla opit hyödyntämään asiakasymmärryksen, palveluiden ideoinnin, konseptoinnin ja kehittämisen työkaluja. Opit myös toteuttamaan nopeita kokeiluja ja testaamaan palvelukonseptiasi.

Palvelumuotoilun työkalut

Koulutus 1: Torstai 10.10.2019 klo 12-15:30, Oulun ammattikorkeakoulu, Kotkantien kampus, luokka 2744-2742
Koulutus 2: Torstai 17.10.2019 klo 8.30-12, Oulun yliopisto, Tellus Innovation Arena, Galaxy

Koulutukset ovat saman sisältöiset, valitse itsellesi sopiva päivä.

Ryhmätyönä toteutettava harjoitus, jossa rakennetaan asiakkaan palvelupolku sekä tehdään palvelumalliharjoitus koulutusviennin näkökulmasta. Koulutukseen liittyy koulutusvientiin liittyvä ennakkotehtävä.

Liiketoiminnan suunnittelu ja tuotteistaminen

Koulutus 1: Torstai 31.10.2019 klo 12-15.30 Oamk, Kotkantien kampus, Orange Room
Koulutus 2: Torstai 7.11.2019 klo 8.30-12 Oulun yliopisto, Tellus Innovation Arena, Galaxy

Koulutukset ovat saman sisältöiset, valitse itsellesi sopiva päivä.

Koulutuksessa saat perustiedot liiketoiminnan suunnittelusta ja tuotteistamisesta. Opit hyödyntämään asiakasarvokarttaa (Value Proposition Canvas) ja liiketoimintamallinnuspohjaa (Business Model Canvas). Koulutukseen liittyy koulutusvientiin liittyvä ennakkotehtävä.

Voit ilmoittautua kaikkiin koulutuksiin samasta linkistä.

Koulutukseen osallistuminen on vähämerkityksistä eli de minimis -tukea yrityksille (500 €/yritys). Yritysten osallistujille lähetetään ohjeet de minimis -selvityksestä ilmoittautumisen yhteydessä. Lue lisää de minimis -tuesta.

Koulutukset järjestetään osana Koulutusviennin alueellisen osaamisen vahvistaminen -hanketta (KAHVI). Hanketta hallinnoi Oulun ammattikorkeakoulu ja se toteutetaan yhteistyössä Diakonia-ammattikorkeakoulun, Oulun yliopiston ja OSAOn kanssa. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.