Oululainen Qridi saa tunnustusta kansainvälisissä kilpailuissa

qridi.png

Oululainen Qridi on valittu finaaliin kahdessa kansainvälisessä koulutusalan kilpailussa lyhyen ajan sisällä. Lokakuun lopussa Qridi valittiin toisena suomalaisena finaaliin maailmanlaajuisessa Reimagine Educationin kilpailussa. Siinä Qridi kilpailee sarjassa ”oppimisen arviointi”. Kilpailu on yksi arvostetuimmista ja suurimmista koulutusalan kilpailuista, jonka palkintojenjakoa kutsutaan koulutusalan Oscar-gaalaksi. 5. marraskuuta julkaistiin Bett Awards -kilpailun finalistit, jossa Qridi on jatkossa sarjassa “koko koulun oppimisen, opettamisen ja arvioinnin välineet”.

"On upeaa löytää suomalaisesta koulutuksesta asioita, joita arvostetaan ulkomailla. Qridi on vahvalla pedagogisella otteellaan finaalipaikkansa ansainnut ja on varmasti vahvoilla näissä kisoissa", iloitsee Qridin pedagogi Markus Packalén. 

Qridin toimitusjohtaja Toni Eskolalle menestys on osoitus siitä, että yritys on oikealla tiellä:

"Alusta alkaen olemme halunneet rakentaa pedagogisesti kestävää tuotetta, joka tuottaa oppimiseen lisäarvoa. Missionamme on ollut tehdä tuote opettajan iloksi ja oppilaan hyödyksi. Nämä palkinnot osoittavat olevamme oikealla tiellä ja antavat voimaa jatkaa tällä tiellä. Itse koemme ja tiedämme, että tämä on vasta alkua siihen mitä kaikkea oppimisen parissa voimme vielä tehdä. Opimme itsekin päivittäin lisää osaavan tiimimme ja asiakkaiden kanssa."  

Reimagine Education on arvostettu globaali konferenssi ja kilpailu, joka on avoin kaikille, jotka haluavat olla luomassa muutosta koulutusalalla. Konferenssi kokoaa yhteen EdTech startupit, yliopistojen akateemiset tiedekunnat, yliopistojen johtajat, innovaatiojohtajat, opettajat ja muut tulevaisuuden opettamisen ja oppimisen sidosryhmät. Reimagine Education kilpailuun jätettiin tänä vuonna yli 1500 hakemusta 39 maasta. Finaaliin valittiin 15% hakijoista, joista vain kaksi on Suomesta. Voittajat julkaistaan Lontoossa joulukuussa 2019, pääpalkintona on 50 000 dollarin suuruinen rahoitus.

Myös Bett Awards on yksi koulutusalan suurimmista ja arvostetuimmista kilpailuista. Tuomaristo koostuu opettajista, koulutusalan konsulteista ja korkean tason toimittajista, jotka tunnetaan asiantuntijoina koulutusteknologian alalla. Kilpailun voittajat julkistetaan Bett Awards gaalassa Lontoossa tammikuussa 2020.

Qridi on Oulussa kehitetty oppimisen aikaisen arvioinnin ja oppimisen analytiikan digitaalinen työväline, joka on alun perin suunniteltu perusopetuksen käyttöön. Suomessa Qridiä käyttää 50 000 oppilasta ja määrä on kovassa kasvussa. Myös kotimaassa Qridi on huomioitu: Qridi valittiin Suomen parhaaksi digitaaliseksi oppimisratkaisuksi vuonna 2016. Kehitystyössä on otettu vahvasti huomioon uusimpien oppimiseen liittyvien tutkimusten tulokset, myös opettajat ja oppilaat ovat osallistuneet kehitystyöhön. Sittemmin Qridistä on tehty versiot myös urheiluseurojen ja yritysten käyttöön ja käyttö on laajentunut ulkomaille.