Prinssi Daniel seurasi kiinnostuneena OAMK:n yrittäjyyskasvatuksen esitelmää Tukholmassa

IMG-20190927-WA0012.jpg

Oululaisten toimijoiden MIndBusiness -hankkeen esitelmä yrittäjyyskasvatuksesta sai arvovaltaisen vieraan, kun kuulijoiden joukossa oli Ruotsin Prinssi Daniel. Hän oli valinnut esityksen kymmenien esitysten joukosta, ja olikin erittäin kiinnostunut aiheesta.

MindBusiness -hanke osallistui GCEC (Global Consortium of Entrepreneurship Centers) yrittäjyyskasvatuksen konferenssiin viime viikolla Tukholmassa 27. - 28. syyskuuta. OAMKin edustajat pitivät esitelmän yrittäjyyskasvatukseen liittyvästä aiheesta, jonka otsikkona oli ” Interdisciplinary Entrepreneurial Education”. Esitys käsitteli tutkimustuloksia MindBusiness-hankkeen viime vuoden pilotoinneista ja kehitetyistä yrittäjyyskursseista. Tutkimustulosten pohjalta ollaan rakentamassa uutta OAMK:n kaikille opinto-ohjelmille tulevaa yrittäjyyskasvatuksen opintojaksoa. Uuden kehitettävän opintojakson pohjana toimi Oamkin LAB -mallin kokemukset 11:stä eri maasta.

Hankkeesta paikalla Oulun ammattikorkeakoulun liiketaloudenyksiköstä olivat Kari-Pekka Heikkinen, Katta Siltavirta, ja Sinikka Suutari.

Prinssi Daniel oli erittäin kiinnostunut MindBusiness-hankkeen modernista lähestymistavasta yrittäjyyskasvatukseen jääden vielä toviksi keskustelemaan aiheesta esitysten pitäjien kanssa. Hänellä itsellään on yrittäjäkokemusta, joten aihealue on hänelle omakohtaisen tuttu.

Prinssi Danielin mielestä esitetty malli antaa nykyaikaisen mallin siitä, miten jo alkuvaiheessa voidaan yrittäjyyttä alkaa kehittämään monitieteisessä ryhmässä. Prinssin mielestä monitieteisyys on todella hyvä lähestymistapa siksi, että yrittäjä tarvitsee tietoja ja taitoja muiltakin aloilta nykymaailmassa. Hän toki ymmärsi, ettei kaikista silti tule yrittäjiä tämän kurssin kautta. Opiskelijat oppivat kurssin aikana kuitenkin ymmärtämään yrittäjän elämää hieman paremmin ja heidän asenteensa voivat muuttua yrittäjyyttä kohtaan myönteisemmiksi, mihin esityksen tutkimustuloksissakin oli päädytty. Prinssi Daniel rohkaisi esittäjiä kehitystyössä ja toivotti onnea uuden kehitettävän kurssin kanssa.

MindBusiness -hanke toteutetaan yhteistyössä Oulun yliopiston, Oulun ammattikorkeakoulun ja Kerttu Saalasti Instituutin kesken. Hanketta koordinoi Oulun yliopiston Oppimisen ja koulutusteknologian tutkimusryhmä.

IMG-20190927-WA0013.jpg