Koulutusvientiä edistetty menestyksekkäästi Sharjahin emiraatissa

Mediatiedote
21.1.2019


Koulutusvientiä edistetty menestyksekkäästi Sharjahin emiraatissa

PINO Network-koulutusvientiverkostolla oli onnistunut neuvottelumatka Sharjahin emiraatissa viime viikolla. Pohjois-Pohjanmaan maakuntaliiton johdolla ja Sharjahin sheikki Fahim Sultan Al Qasimin kutsusta toteutettu vierailu avasi monia uusia yhteistyömahdollisuuksia koulutusviennin saralla.

Delegaatiovierailun yhteydessä järjestettiin seminaari, jonka aiheena oli eri koulutusasteiden esittely puolin ja toisin. Yksityiskouluista vastaava Muhadditha Al Hashimi teemoitti seminaarissa alustavasti mainiten mm. täydennyskoulutuksen ja oppimisympäristöjen kehittämisen.

Seminaariosuutta seurasivat tutustumiskierrokset päiväkodissa sekä Sajaya Young Ladies of Sharjah nuorten naisten vapaa-ajankeskuksessa. Paikallisia asiantuntijoita kiinnostivat erityisesti varhaiskasvatuksen opettajien täydennyskoulutus sekä arjen työhön tutustuminen Suomessa.

Sharjahin emiraatissa tullaan panostamaan vahvasti koulutukseen lähitulevaisuudessa, ja siinä kehittämisessä Oulun koulutusalan asiantuntijat ja PINO Network haluavat olla mukana.

Matkan aikana allekirjoitettiin kahdeksan aiesopimusta Sharjahin Tutkimus-, teknologia ja innovaatiopuiston kanssa, joka on osa Sharjahin Amerikkalaista yliopistoa. Sharjahin TKI-puistoa allekirjoitustilaisuudessa edusti toimitusjohtaja Hussain Al Mahmoudi. Aiesopimuksen allekirjoittivat PINO-verkoston toimijoista OSAO Edu Oy, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut sekä Oulun yliopiston teknillinen tiedekunta ja kasvatustieteiden tiedekunta.

Suurlähettiläs Riitta Swan osallistui delegaation mukana sekä koulutusseminaariin että vierailukohteisiin.

Lisää tietoa PINO -verkoston toiminnasta ja Sharjahiin suuntautuneesta koulutusvientimatkasta:  

Projektipäällikkö Jussi Haukkamaa

+358 40 1955446,  jussi.haukkamaa@oamk.fi

www.pinonetwork.fi

https://www.epressi.com/tiedotteet/koulutus/koulutusvientitoimijoille-myynti-ja-yhteistyomahdollisuuksia-sharjahin-emiraatissa.html

ryhmäkuva_sharjah.jpg